Home
Over Anda Schippers
Bloemlezing uit eigen werk
Vertaalde kookboeken
Het Groene Blaadje
Aardse (on)genoegens
Lezen & dromen
Wijn
Reageren of meer informatie?
Archief menu's huiskamerrestaurant
Links
E-mail
 
Vinos de Jerez, ofwel sherry


Sherry wordt gemaakt in kathedralen - het klinkt onmogelijk romantisch, maar het is echt zo. Ik heb het gezien, in Jerez de la Frontera. Tussen stenen pilaren en booggewerven, bedekt met een laagje schimmel, liggen onafzienbare rijen vaten, drie of vier hoog op elkaar gestapeld. In een diepe, vaak eeuwenoude stilte ligt de wijn te rijpen. Als je zo'n kathedraal - bodega - binnenstapt, word je omhuld door een zware geur van sherry, hout, schimmel en paardenstal. Verslavend lekker, net als de sherry zelf.




 
Op wijnreis naar de Ahr?

Met een groep wildvreemde mensen 2 hele dagen naar wijnstreek de Ahr? Dat is nogal een avontuur. Hoewel... als die mensen allemaal van lekker eten en drinken houden, dan moet het wel goed komen. En dat kwam het ook. 14 Slow Foodleden bezochten samen een Slow Foodforum in de Ahr, waar gevierd werd dat de druif frühburgunder in de Smaak van de Ark
is opgenomen.
Het werd een heel-erg-leuk weekend, tot de rand toe gevuld met bloedworst, groenten (voor de vegetariër), wijn, lachsalvo's, Kaffee und Kuchen, zoutig mineraalwater uit het Ahrdal en dus weer meer wijn, mooi en lelijk Duits houtsnijwerk, zon, Bratwurst, groene gnochhi, wijn...

Het hele verhaal? Klik  op 'lees meer'.
 
  
Zoek  
Over deze site

Als freelancer werk ik doorgaans voor opdrachtgevers. En dan hou ik me natuurlijk aan de opdrachten die ik krijg. Maar op deze site – hoewel hij uiteraard ook reclame voor mijn bedrijf is – ga ik zoveel mogelijk mijn eigen gang en schrijf over wat ik zelf leuk vind.

Dit is geen weblog, dus dagelijkse updates zijn er niet. Aanvullingen verschijnen in stukjes en beetjes. Het komt zoals het komt...

© illuster